Kopen van een woning

Bij het aankopen van een huis of appartement komen er veel keuzes op je pad. Schakel Houwen Makelaars in als aankoopmakelaar om deze keuzes vol vertrouwen te kunnen maken.

Wij kopen scherp aan en halen de beste prijs voor jou eruit. Zo bespaar je veel geld op de aankoop van een woning.

Houwen Makelaars kijkt verder dan alleen de woning. Mogelijke verbouwingen, de tuin, de buren, de buurt, alles draagt bij aan het plaatje. En als jouw persoonlijke NVM-aankoopmakelaar in Nijmegen en omgeving gaan we op zoek naar het perfecte plaatje.

Jan Martijn aankoop woning

Aankoopproces

Wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een woning? En hoe kun je hier het beste op voorbereiden? In de onderstaande stappen leggen we het in hoofdlijnen uit.

Wil je dit liever in het echt bespreken? De deur van ons kantoor, middenin het ontwikkelingsgebied Handelskade, Waalfront, Koningsdael staat altijd open voor een kopje koffie. Blijf niet zitten met je vragen en krijg vakkundig advies van een NVM gecertificeerde makelaar. Neem contact op.

1. Gerichte of volledige aankoop

1. Gerichte of volledige aankoop
Kies wat het beste bij je past:

  • Volledige aankoop: ben je bezig met het oriënteren en zoeken? Dan is volledige aankoopondersteuning wat voor jou.
  • Gerichte aankoop: ben je al een tijdje op zoek en heb je zelf het perfecte plaatje gevonden? Kies dan voor de gerichte aankoopondersteuning van Houwen Makelaars.

2. Persoonlijke kennismaking

2. Persoonlijke kennismaking
Welke optie je ook kiest, wij vinden het belangrijk eerst persoonlijk kennis te maken. Samen brengen we de wensen in kaart om het traject zo soepel mogelijk te verlopen. Hierin kijken we naar de (financiële) haalbaarheid voor nu en de toekomst.

3. Op zoek naar jouw woning

3. Op zoek naar jouw woning
Op basis van jouw wensen gaan we samen op zoek naar jouw perfecte plaatje. We kiezen interessante woningen die aansluiten bij jouw wensen. In overleg plannen we de bezichtigingen met de verkopende partij.

4. Samen bezichtigen

4. Samen bezichtigen
Door onze jarenlange ervaring geven we goed advies over de (on)mogelijkheden en staat van de woning. Zo krijg je een volledig beeld of de woning bij je past. Vind je de woning interessant? Dan gaan we altijd nog een tweede keer bezichtigen.

5. Advies en aankoopstrategie

5. Advies en aankoopstrategie
Besluit je om over te gaan tot de aankoop? Dan zoeken wij alle zaken voor je uit. Zoals de waarde van vergelijkbare verkochte woningen, de juridische staat, de courantheid, de bouwkundige staat, eventuele vervuiling van de grond, bestemming, etcetera. Op basis hiervan bepalen we samen de strategie hoe we gaan aankopen.

6. Onderhandelen

6. Onderhandelen
Het onderhandelen nemen wij voor je over. Je kunt rekenen op een zo scherp mogelijke prijs en de beste voorwaarden. Uiteraard doen we dit in nauw overleg.

7. Koopovereenkomst en administratie

7. Koopovereenkomst en administratie
Fijn! We hebben de koop gesloten. Dan zetten we alle afspraken netjes op papier in de koopovereenkomst. Deze tekenen we samen met jou. Vervolgens helpen we je op weg met de hypotheekaanvraag, de taxatie, de bouwkundige keuring en de notaris.

8. Oplevering

8. Oplevering
De woning is gekocht. Om te kijken of alles volgens de afspraken is gedaan checken we samen de woning voor de laatste keer. Daarna zet je samen met de verkoper je handtekening bij de notaris en is de woning van jou. Gefelicteerd!

Hypotheekadvies

Als je wilt verbinden we je aan de hypotheekadviseur waarmee wij samenwerken. Zodat de financiële situatie naadloos aansluit op het aankoopproces van jouw woning.

Een woning kopen of laten taxeren?

Houwen Makelaars is dé aankoopmakelaar voor Nijmegen en omgeving

Gratis advies? Neem contact op