Woning verkopen

Een woning verkopen is een grote gebeurtenis. Je wilt dan goede keuzes maken waarop je kunt vertrouwen. Samen met iemand die je begeleid vanaf het eerste gesprek. Houwen Makelaars ontzorgt in de verkoop van jouw woning.

Zo zijn wij altijd open en transparant. Over welke tactiek je het best kunt inzetten voor het bepalen van de prijs bijvoorbeeld. En over waar je aan toe bent. Wij zijn goed bereikbaar en zo kun je op het moment dat het jou uitkomt een belangrijke vraag stellen. Houwen Makelaars is jouw makelaar in Nijmegen.

Gratis advies? Neem contact op

Jan Martijn met bord

Verkoopproces

Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een woning? En hoe kun je hier het beste op voorbereiden? In de onderstaande stappen leggen we het in hoofdlijnen uit.

1. Persoonlijke kennismaking

1. Persoonlijke kennismaking
Het begint altijd met een kennismaking. Samen brengen we de wensen in kaart en stellen we het verkoopplan op. Hierin staat de meest kansrijke verkooptactiek en een waarde-indicatie. We geven advies om een zo groot mogelijke doelgroep aan te spreken.

2. Verkooppresentatie

2. Verkooppresentatie
Op basis van jouw wensen kijken we samen naar jouw woning om deze perfect in beeld te brengen. We meten de woning op en adviseren op gebied van stijl. Ons mediabedrijf verzorgt alles wat nodig is: (360º) foto’s, video’s, drone-beelden, plattegronden, meetrapporten en heldere pakkende teksten.

 • Voorbeelden verkooppresentatie

  Voorbeelden van onze presentatie (links) en hoe het niet moet (rechts): Goede fotografie

  Goede hoogte

  Voorbeelden van onze plattegronden (links) en hoe het niet moet (rechts): Goede plattegrond

  Goede kavelplattegrond

  Voorbeelden van onze binnenhuis styling (links) en zonder styling (rechts): Goede styling

  Goede styling 2

  Voorbeelden van onze digitale styling (links) en de huidige situatie (rechts): Digitale styling

  Digitale styling 2

3. Woning te koop aanbieden

3. Woning te koop aanbieden
Dit is een spannend moment; jouw woning wordt te koop gezet. Wij melden de woning aan op Funda, onze social media kanalen en de professionele kanalen van Houwen Makelaars. Hierdoor bereiken we een groot publiek.

4. Bezichtigingen

4. Bezichtigingen
Tijdens iedere bezichtiging willen wij de kijker enthousiast maken over jouw woning. Wij letten erop welke bezwaren er mogelijk zijn en nemen die weg door ideeën en oplossingen aan te bieden. En we zorgen we ervoor dat een kijker alle relevante informatie heeft om een goede afweging te maken.

5. Onderhandelingen

5. Onderhandelingen
Als een kijker enthousiast is over jouw woning kiezen we de juiste onderhandeltactiek. Onderhandelen is vaak een complex traject waarin we in nauw contact staan. Niet alleen voor de beste prijs maar ook de voorwaarden (zoals opleveringsdatum of de lijst van zaken).

6. Koopovereenkomst en administratie

6. Koopovereenkomst en administratie
Fijn! We hebben de koop gesloten. Dan zetten we alle afspraken netjes op papier in de koopovereenkomst. Deze tekenen we samen met jou en de koper. Voor jou zit het grootste deel erop en is het vooral aan de koper. Deze moet onder andere de hypotheek, taxatie, bouwkundige keuring en notaris regelen. Wij controleren of dit volgens de gemaakte afspraken verloopt.

7. Oplevering en notaris

7. Oplevering en notaris
De woning is verkocht. Samen met de koper checken we de woning voor de laatste keer. We nemen de meterstanden op en geven alle relevante informatie over het huis aan de koper. Tenslotte spreken we af bij de notaris. Hier worden alle documenten getekend en resteert er nog één zaak over: de overdracht van de sleutels. Gefeliciteerd!

Kosten makelaar

Wij maken altijd een plan dat bij de woning past. Een woonboerderij buitenaf verkoop je anders dan een appartement in de stad.

Samen kijken wat het beste bij je past. Wij maken altijd duidelijke afspraken over de kosten en de opbouw daarvan. Zo kom je nooit achteraf voor verrassingen te staan.

Je huis verkopen of laten taxeren?

Houwen Makelaars is dé verkoopmakelaar voor Nijmegen en omgeving

Gratis advies? Neem contact op